Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Aanbod

Ruim 50% van de bewoners hebben zich ingeschreven voor glasvezel. De aanleg gaat dus door! Glasdraad Drenthe start met de voorbereidingen op de aanleg van het netwerk.

Heeft u zich tijdens de vraagbundeling niet aangemeld maar wilt u zich alsnog aanmelden voor een glasvezelaansluiting? Dan kunt u dit apart melden via info@glasdraad.nl. GlasDraad beoordeelt dan of uw adres binnen het aansluitgebied valt en maakt waar mogelijk een offerte voor u op maat.

Providers

Wij vinden het belangrijk dat u een abonnement kunt kiezen dat bij uw persoonlijke situatie past. Daarom bieden diverse serviceproviders hun diensten over ons netwerk aan. Zo profiteert u van voldoende keuzevrijheid. U kunt tijdens de aanleg een abonnement afsluiten bij een van de onderstaande providers.

Met postcode-huisnummer: 2132ML 888 kunt u alvast de pakketten bij de serviceproviders bekijken en vergelijken. Let op: dit is een bestaand adres uit Hoofddorp, u kunt hier geen diensten over bestellen.

Internet-service-providers die leveren op het netwerk van Glasdraad Drenthe

Waarom moet ik betalen voor mijn glasvezelaansluiting?

De aanleg van telecom (internet, telefonie en televisie) is geen nutsvoorziening zoals elektriciteit en water. Dat betekent dat de gemeente of overheid hier niet verantwoordelijk voor zijn. De aanleg van deze netwerken moet door markpartijen zoals KPN en ook GlasDraad ingevuld worden.

De kosten van het aanleggen van een glasvezelinfrastructuur wordt met name bepaald door de graafafstanden tussen de woningen. Omdat de kosten in de kleine kernen relatief hoog zijn, moeten wij een bijdrage vragen aan de bewoners. GlasDraad betaalt het overgrote deel van de aanleg, maar heeft een bijdrage van u nodig.

Andere vragen over kosten, aanleg of planning van glasvezel? Bekijk de veelgestelde vragen.