Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Aanbod Gemeente Emmen

We maken onderscheid in prijs tussen woningen binnen en buiten de bebouwde kom. Dit heeft te maken met de graafafstanden- en werkzaamheden. Op de gebiedskaart kunt u zien in welk gebied uw woning ligt of doe de postcode check. U krijgt dan meteen te zien in welk gebied u valt.

Adressen “grijs” binnen de bebouwde kom

Variant A: afkoop
U koopt de vastrechtvergoeding voor de aansluiting af voor € 250,- (eenmalig). Daarnaast neemt u een abonnement af bij een serviceprovider.

Adressen “grijs” buiten de bebouwde kom

Variant A: afkoop
U koopt de vastrechtvergoeding voor de aansluiting af voor € 950,- (eenmalig). Daarnaast neemt u een abonnement af bij een serviceprovider.

of

Variant B: maandelijkse variant
U betaalt maandelijks een bijdrage van € 9,50*. Dit kunt u na 15 jaar afkopen voor € 15,-. Daarnaast neemt u een abonnement af bij een serviceprovider.

*Er vindt indexatie plaats op de maandelijkse termijnbedragen

Ruim 50% van de bewoners hebben zich ingeschreven voor glasvezel. De aanleg gaat dus door! Glasdraad Drenthe start met de voorbereidingen op de aanleg van het netwerk.

Tijdens de vraagbundeling bestond het aanbod bestaat uit twee stappen:

1. Inschrijven
U schrijft zich in bij GlasDraad Drenthe voor een glasvezelaansluiting. Wij vragen hiervoor een eenmalige vastrechtvergoeding. De prijs hangt af van de locatie van uw woning, u vindt het aanbod hieronder. U betaalt de vastrechtvergoeding pas nádat de aansluiting in uw woning is gerealiseerd.

2. Serviceprovider kiezen
Daarnaast kiest u een abonnement bij een van de serviceproviders. Kies een pakket dat volledig bij uw wensen past en sluit een abonnement af. Dit kunt u doen tijdens de aanlegperiode tot en met 31 maart 2024.

  • Wanneer u zich aanmeldt na de vraagbundeling (mits de inschrijfdrempel van 50% gehaald is), dan betaalt u op basis van een persoonlijke offerte. Dit is voor woningen binnen de bebouwde kom minimaal € 800,- en voor woningen buiten de bebouwde kom minimaal € 1500,-.
  • Kiest u geen abonnement bij een serviceprovider, maar heeft u zich wel ingeschreven voor glasvezel (stap 1)? Dan brengen wij u aan het einde van het project (31 maart 2024) eenmalig € 250,- serviceproviderkosten in rekening.
  • Bedragen zijn incl. btw. Er vindt indexatie plaats op de maandelijkse termijnbedragen.

Providers

Wij vinden het belangrijk dat u een abonnement kunt kiezen dat bij uw persoonlijke situatie past. Daarom bieden diverse serviceproviders hun diensten over ons netwerk aan. Zo profiteert u van voldoende keuzevrijheid. U kunt tijdens de aanleg een abonnement afsluiten bij een van de onderstaande providers.

Met postcode-huisnummer: 2132ML 888 kunt u alvast de pakketten bij de serviceproviders bekijken en vergelijken. Let op: dit is een bestaand adres uit Hoofddorp, u kunt hier geen diensten over bestellen.

afbeelding van provider KPN
KPN
afbeelding van provider XS4ALL
XS4ALL
afbeelding van provider Odido<br>voorheen T-Mobile
Odido
voorheen T-Mobile
afbeelding van provider Budget Thuis
Budget Thuis
afbeelding van provider Multifiber
Multifiber
afbeelding van provider Fiber.nl
Fiber.nl
afbeelding van provider Online.nl
Online.nl
afbeelding van provider SNLR
SNLR
afbeelding van provider Youfone
Youfone
afbeelding van provider Kliksafe
Kliksafe
afbeelding van provider Trined
Trined
afbeelding van provider Stipte.nl
Stipte.nl
afbeelding van provider Solcon
Solcon
afbeelding van provider Freedom
Freedom
afbeelding van provider RapidXS
RapidXS
afbeelding van provider W3Serve
W3Serve

Disclaimer: Bovenstaande lijst van serviceproviders kan na verloop van tijd aangepast worden in verband met wijzigingen bij de serviceproviders.

Waarom moet ik betalen voor mijn glasvezelaansluiting?

De aanleg van telecom (internet, telefonie en televisie) is geen nutsvoorziening zoals elektriciteit en water. Dat betekent dat de gemeente of overheid hier niet verantwoordelijk voor zijn. De aanleg van deze netwerken moet door markpartijen zoals KPN en ook GlasDraad ingevuld worden.

De kosten van het aanleggen van een glasvezelinfrastructuur wordt met name bepaald door de graafafstanden tussen de woningen. Omdat de kosten in de kleine kernen relatief hoog zijn, moeten wij een bijdrage vragen aan de bewoners. GlasDraad betaalt het overgrote deel van de aanleg, maar heeft een bijdrage van u nodig.

Andere vragen over kosten, aanleg of planning van glasvezel? Bekijk de veelgestelde vragen.