Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Update werkzaamheden april 2022

We zijn van start! Om u goed op de hoogte te houden van onze vorderingen, geven wij u in dit nieuwsbericht een update over de stand van zaken.

Schop in de grond

Op donderdag 31 maart is de eerste schop in de grond gegaan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de regio Emmen. Wethouder Van der Weide van de gemeente Emmen nam plaats in de graafmachine van de aannemer en met de schop in de hand werd de aanleg hiermee officieel gestart. Wethouder van der Weide benadrukt de mooie kans voor de gemeente; “Als je me vijftien jaar geleden had verteld wat we nu allemaal met internet doen, had ik je gek aangekeken. De technologie gaat razendsnel en het gebruik neemt alleen maar toe. Snel internet is daardoor bijna onmisbaar voor bewoners en bedrijven. Gelukkig zijn we weer een stap dichterbij snel internet in onze hele gemeente.”

afbeelding ter ondersteuning van het nieuwsbericht schop in de grond

Start

De werkzaamheden in de kernen gaan eindelijk beginnen. Onze aannemer is momenteel bezig met de laatste voorbereidingen en zal nog deze maand starten met de graafwerkzaamheden. Op de homepagina kunt u onze planning vinden dit is een richtlijn, de planning kan veranderen door de materiaalleveringen. Op het moment dat de planning inderdaad gewijzigd wordt, zullen we dit uiteraard met u communiceren.

Toegang tot de nieuwe providers

Het netwerk van GlasDraad Drenthe wordt toegankelijk voor veel meer serviceproviders. U heeft straks toegang tot 18 serviceproviders. GlasDraad heeft hiervoor het netwerk en vooral de locaties waar de providers hun apparatuur plaatsen aangepast. Als de serviceproviders hun apparatuur hebben geplaatst en de verbindingen naar de gemeente Emmen gerealiseerd is, kunt u kiezen uit de vele serviceproviders en hun diverse pakketten. Wij zullen u ervan op de hoogte stellen zodra de providers hun diensten beschikbaar stellen.