Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Update werkzaamheden oktober 2022

Er is de afgelopen periode weer hard gewerkt en we willen u door dit nieuwsbericht een update geven over de stand van zaken per gebied.

EMC-01, EMN-02 en NWEER-01

In de gebieden EMC-01, EMN-02 en NWEER-01 zijn inmiddels de huisaansluitingen grotendeels gemaakt. Onze aannemer is hier druk bezig met de laatste adressen. We zijn druk bezig met het activeren van deze aansluitingen.

KLA-01, KLA-02, EMN-01 en NIS-01

In de gebieden KLA-01, KLA-02, EMN-01 en NIS-01 worden momenteel veel meters gemaakt. Binnenkort worden hier de huisaansluitingen gepland, zodat ook dit gebied de aansluitingen geactiveerd kunnen worden We verwachten ook op korte termijn dat de centrale gereed zal zijn. Hierna kunnen de aansluiting geactiveerd worden.

De planning

De planning op de homepagina is een richtlijn. Uiteraard zullen wij u informeren als we de planning naar voren kunnen halen.

Beschikbaarheid serviceproviders

Als serviceproviders via GlasDraad hun diensten willen leveren in uw regio, moeten zij aan ons netwerk worden gekoppeld. Inmiddels zit de vaart er goed in. De verwachting is dat naast de huidige 10 providers, ook de toegang tot de overige 6 providers begin 2023 wordt gerealiseerd.

De serviceproviders waar u nu al toegang toe heeft:

Multifiber, Solcon, Weserve, RapidXs, Stipte, Fiber, Youfone, Freedom, Trined, en SNLR.

De serviceproviders die begin 2023 beschikbaar zijn:

KPN, T-Mobile, Budget, Telfort, Xs4all en Online.*

  • Xs4all en Telfort zijn merken van KPN. Wij noemen deze merken nog omdat je als klant nog wel een dienst van deze providers kunt krijgen, zoals bijvoorbeeld het behoud van email-adres.